Vizus AT+sun control

Odlike dizajna

Istraživanja su pokazala da je intenzitet svetlosti sumraka najprihvatljiviji za ljudsko oko i da jako osvetljeni prostori umanjuju doživljaj o enterijeru. Fenomen bleska se u literaturi smatra vizuelnom bukom. Međutim, ne postoji tačno definisan maksimalni intenzitet svetlosti u prostoru, već je njegovo regulisanje prepušteno umeću arhitekte ili konzumentu. Korišćenjem raznovrsnih sistema za senčenje prozora može se podesiti željeni nivo svetlosti. Prostorni odnos prozora i elementa za senčenje definiše dubinu fasade.

Arhitektonske tendencije koje promovišu čiste, plitko reljefne forme, ne ostavljaju puno prostora za kombinovanje ova dva sistema. Rešenje problema Vizus pronalazi u integraciji sistema za senčenje u prozorski sistem dizajnirajući Vizus AT+sun control.
Specifičnost dizajna sagledava se u činjenici da se prozor posmatra kao jednokrilna jedinica koja se može multiplicirati na fasadi u horizontalnom ili vertikalnom pravcu. Na taj način Vizus AT+sun control odgovara estetici visoko preciznih, modularnih arhitektonskih fasada.

Integracija sistema za
senčenje u prozorski sistem

ESTETIKA VISOKO PRECIZNIH, MODULARNIH ARHITEKTONSKIH FASADA

Vizus AT80 i AT96

Prozorski sistem Vizus AT+sun control pored svih standardnih osobina karakteriše i mogućnost kontrolisanja količine dnevne svetlosti u prostoru. Formiran je od aluminijumskih profila sa izvršenim termičkim prekidom i oblogom od masiva drveta sa enterijerske strane. Prozorski sklop predviđa sistem zastakljivanja 1+2 i 1+3, čime je omogućeno smeštanje venecijaner zastora u prostoru između jednostrukog spoljašnjeg i termoizolacionog stakla, maksimalne širine 15mm. Za potrebe održavanja omogućeno je otvaranje spoljašnjeg zastakljenja u položaju otvorenog prozora, po sistemu krilo na krilo. Obloga od drveta, izrađena od industrijski spojenih okvira, besprekorne izrade i površinske obrade, veliki je doprinos udobnosti i toplini enterijera.
Upotreba dvostrukog i trostrukog termopan stakla određuje kako baznu širinu prozorskog sistema, tako i vrednost koeficijenta prolaza toplote.

Karakteristike prozorskog sistema AT80:
bazna širina sistema 80mm
zastakljivanje 1+2
koeficijent prolaza toplote Uf=1.75W/m2K

Karakteristike prozorskog sistema AT96:
bazna širina sistema 96mm
zastakljivanje 1+3
koeficijent prolaza toplote Uf=1.40W/m2K

DRVO
ALUMINIJUM

Vizus AT80

Vizus AT96

Ton karta drveta

Masiv drveta
Unutrašnji drveni ramovi najpre se spajaju, a zatim površinski obrađuju, toniraju i u završnom sloju premazuju vodenim lakom. Toniranje se vrši prema priloženoj ton karti Vizus-a ili dostavljenom uzorku naručioca.

Vizus ton karta drveta

Studentski grad Suffolk-Ipswitch/primenjeni sistem Vizus AT80

Studentski grad Suffolk-Ipswitch/primenjeni sistem Vizus AT80

Vizus AT Sun control Katalog

PDF

Vizus LS ATHi / katalog

Za vise informacija o ovom proizvodu ovde mozete preuzeti PDF katalog